Thursday, March 12, 2009

Kasut baru..

hmm...kalau nak tahu kenapa Faiz secara tiba2 teruja untuk menulis dalam blog denga sangat banyaknya??kethauilah..bahawa Faiz kini berada di rumah dalam misi menghantar 'parents' Faiz g kl..so..bila Faiz kat umah, maka capaian kepada internet memang x de masalah..
jadi bukan menjadi masalah untuk Faiz menulis entri dengan banyaknya...hehe
ceritanya yang tertangguh ini pada hari Maulidur Rasul hari 2.. 9 MAC 2009
Faiz sekeluarga telah keluar berjalan2 menghabiskan duit poket serta menghabiskan minyak kereta..sebenarnya, di sebelah pagi Faiz telah melawat saudara mara yang telah lama tidak ketemui..jadi menziarahi di hari sambutan Maulidur Rasul.terasa betapa mulianya..hehe

so, di sebelah petang, Faiz telah keluar menuju ke Bata Alor Setar..maklumlah..bondaku yang tercinta relah mendapat maklum mengenai 'sale' gila2 yang berlaku di Bata seluruh Malaysia..
setibanya di Bata..memang teruja tak terhingga..maklumlah..agak lama tidak menjejakkan kaki ke kedai kasut..membuatkan mata Faiz berpusing mengikiut rentak lagu yang dimainkan dalam kedai tersebut..Faiz dengan tak semena2 telah menjadi perunding imej buat seisi keluarga..

so..seluruh isi keluarga telah keluar dari kedai Bata dengan jayanya dan masing2 keluar berbekalkan sepasang kasut..dan Faiz, dengan tidak sengaja telah membeli kasut ke-2 untuk tahun ini..bukannya disebabkan cantik sangat kasut 2 Faiz terus beli..tidak!!..tetapi hanya kerana harga runtuh yang membuatkan Faiz terfikir sejenak betapa tidak logiknya harga yang ditawarkan utnuk mendapatkan kasut tersebut..dengan potongan 70 %..Faiz telah keluar dari kedai Bata dengan kasut North Star yang tak berapa cantik tapi menarik..dengan hanya harga RM15..kurang logiknya untuk kasut sebegini..

ini adalah kasut yang telah menjadi milik Faiz dengan hanya harga RM 15..murahkan???tetapi yang membuatkan Faiz terasa kuang enak di hati adalah disebabkan Faiz telah terlihatkan kasut dengan jenis yang sama mungkin untuk jantina yang berbeza..juga pada harga yang sama..tetapi..dek kerana ketiadaan saiz untuk Faiz..maka, terbantutlah hasrat Faiz untuk dapatkan kasut tersebut..malangnya adik Faiz telah membeli kasut tersebut dengan bangganya..hmm

inilah kasut kegemaran Faiz yang tidak kesampaian menjadi milik Faiz...cantik bukan??

5 comments:

~ Lyana ~ said...

Hey... it supposed to be my shoes!

Nasrul Ruslan said...

aku vote utk pink tu.
tapi jambu la faez.
hahaha

kuIna Jentayutiara said...

lor belia aje tp kasi kat akak... hehehe

easzasif said...

i tau liana..u memang suka yg pink..

own..kasut 2 memang x kan jadi milik aku cos x de saiz..memang sweet wrna putih 2..(x nak sebut pink)

akak nak ke??hehe

~oReN~ said...

PINK...?
whyyyyyyyyyyyy.../

jangan naik keta i kalau uol pakai kasut ni ok.. (baca dengan penuh semangat dan mimik muka yang ala-ala dengki gitu...)