Thursday, February 12, 2009

jadinya 5 kejadian

Salam mesra..


tetiba terjadi rajin untuk menulis blog..bak kata aku kepada kak manja..kumpulkan kekuatan untuk menulis blog jika anda berada di luar kawasan terhadnya penggunaan internet..maka dengan penuh semangat dan kekuatan yang ada..dan daya ingatan yang telah ku kumpul ini..maka, terciptalah entri ini..


entri ini dianggap sebagai keterlanjuran dari sebuah episod bosan..walau anda berada di kawasan yang khalayaknya ramai, jika hati anda mengatakan ia bosan..maka, anda akan tetap bosan..ketahuilah dan percayalah..dan terimalah 'jadinya 10 kejadian'


-bermula seawal pagi..rumate telah membuatkan tidurku terbantut..namun, thank to rumate kerana membuatkan aku sedar betapa pentingnya bangun di awal di pagi hari..membuatkan minda ku cergas....namun kecergasan minda ku terus jadi serabut serabai(memang setiap pagi pun serabut) disebabkan tugasan meng'edit video iklan ku..
arrrgghhh....bayangkan kuar menembak selama 10 jam untuk siapkan iklan 2 minit...peningnya nak edit..

-recieve call from Kak Manja..aku perlu berada di Pusat Sukan & Rekreasi UUM jam 8.30 pagi..sedangkan waktu aku terima call dia..da kul 8.00...arrgghh...permulaan pagi yang tidak menyeronokkan..rushing..makanya mandi hanya untuk temph 10minit..tidakla terasa menyegarkan..apakan daya

-setibanya di Pusat Sukan & Rekreasi,ramai telah berada di sana untuk menjayakan raptai pertama Sambutan Jubli Perak UUM...aku seperti biasa bertindak sebagai emcee unuk majlis tersebut...mungkin itulah 'event' terbesar UUM yang aku jayakan untuk terakhir kali..(macam tajuk lagu la plak)

-pulang dari raptai di Pusat Sukan & Rekreasi UUM..aku mula berkemas untuk pulang ke rumah...seperti dalam entri lepas..pulang untuk merungkaikan kekusutan..nak setlekan pasal praktikum..harapnya berbaloi kepulanganku ini..sebelum tiba di rumah..sempat bersama rakan-rakan di Jitra menghiburkan hati yang serabut serabai..dan teman wan beli seluar..then yang paling penting hari nie..aku mulakan dengan semangat baru..g saloon..untuk gunting rambut dengan imej baru..harapnya ok..siap basuh rambut sekali..(imej baru akan disiarkan dalam entri berikutnya)...hehe

-tibanya di rumah..terkejutnya dengan keadaan bilikku yang sudah berubah rupa..rajin pulak seluruh isi rumah mengemaskini keadaan bilikku..cuma sedikit tidak puas hati..aku nak kembali kedaan bilikku yang asal..tapi tak mengapa,aku cuba untuk biasakan diri dengan keadaan bilik baruku ini..

kembali ke alam nyata..mata pun dah tak larat nak menampung derita..ngantuk..jom larik..nak g tido..

daa...nyte

1 comment:

chimera said...

sekali tema kita samalah... hitam dan biru... huhu